Show simple item record

dc.contributor.authorValiokas, Albertas
dc.date.accessioned2023-09-18T08:47:24Z
dc.date.available2023-09-18T08:47:24Z
dc.date.issued2022
dc.identifier.urihttps://etalpykla.vilniustech.lt/handle/123456789/107212
dc.description.abstractIn today's market, there is very intense competition: constantly changing market trends and unpredictable customer wishes shorten the product life cycle. The purpose of this master's thesis is to investigate the market for professional kitchen equipment manufacturers and customers’ needs in order to identify the important factors that might influence the successful launch of a newly developed shelf for serving lines on the market. The study examines innovative product design concepts, product development procedures, types of models used to develop and launch to the market a product. A comparison of shelves for serving lines already on the market was conducted, as well as an evaluation of the current situation of the industry. The report presents the findings of an empirical research based on consumer and manufacturers of professional kitchen equipment questionnaires. Based on the study's findings and the information gathered, a model was developed and described, based on which the successful development and launch of the shelf for serving lines could be expected, and lastly, conclusions and recommendations for firms in this industry were offered. The work consists of 7 parts: introduction, the theory of product design development and it launching to the market, industry analysis of customized equipment for professional kitchens, results of research, proposed model for development and marketing shelf for serving lines for customized professional kitchens, conclusions and proposals, literature. Thesis consists of 76 p. text without appendixes, 21 images, 6 tables and 51 references. Work appendices are attached separatelyeng
dc.description.abstractŠiuolaikinėje rinkoje vyrauja labai intensyvi konkurencija: nuolat besikeičiančios rinkos tendencijos ir nenuspėjami klientų norai trumpina produkto gyvavimo ciklą. Šio baigiamojo magistro darbo tikslas yra išnagrinėti profesionalių virtuvių įrangos gamintojų rinką bei nustatyti pagrindinius aspektus, kurie galėtų būti raktas į sėkmingą ekspozicinės lentynos įvedimo į rinką. Darbe yra apžvelgiama naujo produkto dizaino sampratos, produkto kūrimo procesai, įvairūs naudojami modeliai kurti ir įvesti į rinką produktą. Atlikta lyginamoji jau rinkoje egzistuojančių ekspozicinių lentynų analizė, apžvelgta esama situacija šioje pramonės srityje. Darbe pateikiami atlikto empirinio tyrimo rezultatai, kurio pagrindą sudarė apklausos klientams ir įmonėms, gaminančioms profesionalią virtuvinę įrangą. Remiantis tyrimo rezultatais ir surinkta informacija, buvo sukurtas ir aprašytas modelis, kuriuo remiantis galima tikėtis sėkmingo ekspozicinės lentynos kūrimo ir įvedimo į rinką bei pateiktos išvados ir pasiūlymai šioje pramonės srityje besispecializuojančioms įmonėms Darbą sudaro 7 dalys: įvadas, produkto kūrimo ir įvedimo į rinką teorija, profesionalioms virtuvėms pritaikytos įrangos pramonės analizė, tyrimo rezultatai, pasiūlytas kūrimo ir rinkodaros modelis, skirtas ekspozcininės letynos paleidimui į rinką, išvados ir pasiūlymai, literatūros sąrašas. Darbo apimtis – 76 p. teksto be priedų, 21 iliustr., 6 lent., 51 bibliografiniai šaltiniai.lit
dc.formatPDF
dc.format.extent103 p.
dc.format.mediumtekstas / txt
dc.language.isoeng
dc.rightsLaisvai prieinamas internete
dc.source.urihttps://talpykla.elaba.lt/elaba-fedora/objects/elaba:133527349/datastreams/MAIN/content
dc.titleShelf for Serving Lines Development and Launching to the Market
dc.title.alternativeEkspozicinės lentynos kūrimas ir įvedimas į rinką
dc.typeMagistro darbas / Master thesis
dcterms.references0
dc.type.pubtypeETD_MGR - Magistro darbas / Master thesis
dc.contributor.institutionVilniaus Gedimino technikos universitetas
dc.subject.researchfieldT 009 - Mechanikos inžinerija / Mechanical enginering
dc.subject.studydirectionE10 - Gamybos inžinerija / Production and manufacturing engineering
dc.subject.ltProduktas
dc.subject.ltkūrimas
dc.subject.ltįvedimas
dc.subject.ltprofesionali virtuvinė įranga
dc.subject.lteskpozcinė lentyna
dc.subject.enProduct
dc.subject.endevelopment
dc.subject.enlaunching
dc.subject.enprofessional kitchen equipment
dc.subject.enshelf for serving lines
dc.identifier.elaba133527349


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record