Show simple item record

dc.contributor.authorJasmontas, Ričardas
dc.date.accessioned2023-09-18T09:03:15Z
dc.date.available2023-09-18T09:03:15Z
dc.date.issued2011
dc.identifier.urihttps://etalpykla.vilniustech.lt/handle/123456789/109747
dc.description.abstractVerslo sektoriaus globalizacija, konsolidacija, internacionalizavimas ir kitos šiuolaikinės tendencijos lemia vertės nustatymo ir vertinimo būtinybę, todėl baigiamajame magistro darbe išnagrinėti plačiai taikomi verslo vertės vertinimo metodai, jų taikymo privalumai ir trūkumai, taip pat parinkti tinkamiausi vertinimo metodai vertinant AB „Pieno žvaigždės“ verslo vertę. Pirmoje darbo dalyje, pasitelkus mokslinę literatūrą išnagrinėti pagrindiniai verslo vertės nustatymo metodai. Išanalizavus pagrindinių verslo vertės nustatymo metodų privalumus ir trūkumus, pasirinkti diskontuotų pinigų srautų ir ekonominės vertės metodai AB „Pieno žvaigždės“ vertei nustatyti. Antroje dalyje atlikta AB „Pieno žvaigždės“ veiklos bei finansinė analizės, palyginamoji pieno perdirbimo sektoriaus įmonių finansinių rodiklių analizė. Trečioje dalyje pritaikius diskontuotų pinigų srautų bei ekonominės vertės metodus nustatyta AB „Pieno žvaigždės“ verslo vertė. Apskaičiuotos vertės grafiškai palyginamos su rinkos verte, apibendrinami gauti rezultatai, pateikiamos baigiamojo darbo išvados.lit
dc.description.abstractGlobalization, consolidation, internationalization and other contemporary tendencies of business sector determine the necessity of valuation and ranking, therefore in this final Master‘s thesis there were examined widely applied methods of business value evaluation, advantages and disadvantages of their application, as well as selected the most suitable evaluation methods assessing joint-stock company‘s „Pieno žvaigždės“ business value. The first part of the work, with the help of scientific literature, analyzes the main methods of business value evaluation. After the analysis of the advantages and disadvantages of the main methods of business value evaluation, the methods of discounted cash flow and economic value were selected to assess the value of the joint-stock company „Pieno žvaigždės“. In the second part of the work performance and financial analysis were carried out as well as the analysis of financial indicators of comparative milk processing sector‘s companies. In the third part of the work after applying the methods of discounted cash flow and economic value the business value of the joint-stock company „Pieno žvaigždės“ was assessed. The assessed values were graphically compared to the market value, received results were generalized and the conclusions of the final work were submitted.eng
dc.formatPDF
dc.format.extent94 p.
dc.format.mediumtekstas / txt
dc.language.isolit
dc.rightsNeprieinamas
dc.source.urihttps://talpykla.elaba.lt/elaba-fedora/objects/elaba:2045607/datastreams/MAIN/content
dc.titleAdekvačių verslo vertinimo metodų taikymas pieno perdirbimo įmonėje
dc.title.alternativeApplication of adequate business valuation methods in milk processing enterprise
dc.typeMagistro darbas / Master thesis
dc.type.pubtypeETD_MGR - Magistro darbas / Master thesis
dc.contributor.institutionVilniaus Gedimino technikos universitetas
dc.subject.researchfieldS 003 - Vadyba / Management
dc.subject.ltverslo vertės nustatymo metodai
dc.subject.ltdiskontuotų pinigų srautų metodas
dc.subject.ltekonominės vertės metodas
dc.subject.ltvidutinė svertinė kapitalo kaina
dc.subject.ltfinansinė analizė
dc.subject.enbusiness valuation techniques
dc.subject.endiscounted cash flow method
dc.subject.enthe economic value method
dc.subject.enthe weighted average cost of capital
dc.subject.enfinancial analysis
dc.publisher.nameLithuanian Academic Libraries Network (LABT)
dc.publisher.cityKaunas
dc.identifier.elaba2045607


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record