Show simple item record

dc.contributor.authorKaranevskis, Mindaugas
dc.date.accessioned2023-09-18T09:10:15Z
dc.date.available2023-09-18T09:10:15Z
dc.identifier.urihttps://etalpykla.vilniustech.lt/handle/123456789/110750
dc.description.abstractPastaraisiais dešimtmečiais tapo vis aiškiau, kad tai, kaip gyvename ir ką valgome, kelią didelę grėsmę mūsų pačių ir mūsų ekosistemų sveikatai. Klimato pokyčiai verčia pergalvoti žmonių gyvenimo būdą ir vėl sujungti agrikultūrą į esamą miesto struktūrą. Urbanizuotos teritorijos turi tapti agrikultūros sistemos dalimi, kaip tai ir buvo ankščiau. Miestams reikalingi pastatai, kurie apeliuotų į visas gyventojų jusles. Maisto produktų auginimo grąžinimas į mūsų kasdienį gyvenimą ne tik demokratizuotų maisto sistemą, bet ir leistų miestams patiems pasirūpinti šviežiais ir kokybiškais produktais. Tarp agrikultūros pradžios ir architektūros atsiradimo yra glaudus ryšys, kadangi miestus ankščiau formavo maistas. Atsižvelgiant į šių dienų rinkos ekonomikos sąlygų lauką ir nekilnojamojo turto kompanijų propaguojamus architektūros standartus, technologijų tobulėjimą bei prognozuojamą ateitį, šioje temoje aktualūs senkantys planetos ištekliai, medžiagų tausojimas, vietos išteklių naudojimas. Šiame darbe ypač pabrėžiama sociokultūrinės veiklos svarba, jos skatinimas ir propagavimas gyvenamuosiuose miestų rajonuose. Darbą sudaro: įvadas, tiriamoji dalis, projektinė dalis, išvados ir siūlymai, literatūros sąrašas.lit
dc.description.abstractIn recent decades, it has become increasingly clear the way we live and what we eat poses a major threat to the health of ourselves and our ecosystems. Climate change is forcing people to rethink their way of life and reunite agriculture into the existing urban structure. Urban areas must become part of the agricultural system, as they have been in the past. Cities need buildings that appeal to all the senses of the population. Returning food production to our daily lives would not only democratize the food system, but also allow cities to provide themselves with fresh and quality products. There is a close link between the beginning of agriculture and the emergence of architecture, as cities were formerly shaped by food. Given the field of today's market economy condicions and the architectural standarts promoted by real estate companies, technological advances and the foreseeable future, the planet's dwindling resources, conservation of materials, and use of local resources in this topic. This work places particular emphasis on the importance of socio-cultural activities, their promotion and advocacy in residential urban areas. Structure: introduction, research part, project part, conclusions and suggestions, references.eng
dc.formatPDF
dc.format.extent106 p.
dc.format.mediumtekstas / txt
dc.language.isolit
dc.rightsPrieinamas tik institucijos intranete
dc.source.urihttps://talpykla.elaba.lt/elaba-fedora/objects/elaba:63463195/datastreams/MAIN/content
dc.source.urihttps://talpykla.elaba.lt/elaba-fedora/objects/elaba:63463195/datastreams/ATTACHMENT_63463892/content
dc.titleAgrikultūra architektūroje: edukacinis kulinarijos centras Vilniuje
dc.title.alternativeAgricultural architecture: an educational culinary center in Vilnius
dc.typeMagistro darbas / Master thesis
dcterms.references0
dc.type.pubtypeETD_MGR - Magistro darbas / Master thesis
dc.contributor.institutionVilniaus Gedimino technikos universitetas
dc.subject.researchfieldV 001 - Architektūra / Architecture
dc.subject.studydirectionP09 - Architektūra / Architecture
dc.subject.ltmaistas
dc.subject.ltagrikultūra
dc.subject.ltedukacinis kulinarijos centras
dc.subject.ltKaroliniškės
dc.subject.enfood
dc.subject.enagriculture
dc.subject.enand educational culinary center
dc.subject.enKaroliniškės
dc.identifier.elaba63463195


Files in this item

Thumbnail
Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record