dc.contributor.author | Stravinskaitė, Monika | |
dc.date.accessioned | 2023-09-18T09:10:32Z | |
dc.date.available | 2023-09-18T09:10:32Z | |
dc.identifier.uri | https://etalpykla.vilniustech.lt/handle/123456789/110826 | |
dc.description.abstract | Anotacija Baigiamajame magistro darbe nagrinėjama produktų vertės kūrimo grandinių tobulinimo specifika biotechnologijų sektoriaus įmonėse. Tiriamos biotechnologijų sektoriaus plėtros tendencijos, naginėjama inovacinių įmonių statistika ir vertės kūrimo grandinių tobulinimo ypatybės. Apžvelgiamas biotechnologijų sektorius, jo klasifikacija, išaiškinami produktų vertės kūrimo grandinių modeliai, jų valdymo įrankiai. Atliekama biotechnologijų sektoriaus Lietuvoje ir Europoje analizė. Vertinami inovatyvumo rodikliai, aiškinamos tendencijos. Remiantis teoriniais vertės kūrimo grandinės tobulinimo aspektais atliekama ekspertų apklausa, kurios rezultatų analizė aiškina produktų vertės kūrimo grandinių tobulinimo tendencijas biotechnologijų sektoriuje. Išnagrinėjus teorinius ir praktinius produktų vertės kūrimo grandinių biotechnologijų sektoriuje veiksnių aspektus, pateikiamas produktų vertės kūrimo grandinės tobulinimo modelis. Atlikus mokslinės literatūros, statistinių duomenų ir ekspertų apklausos analizes pateikiamos išvados ir siūlymai. Darbą sudaro 6 dalys: įvadas, 3 skyriai, išvados ir siūlymai, literatūros sąrašas. Darbo apimtis – 76 p. teksto be priedų, 39 iliustr., 6 lent., 85 bibliografiniai šaltiniai. Atskirai pridedami darbo priedai. | lit |
dc.description.abstract | Annotation Master thesis overlooks production quality creation chains’ improvement specifications, researches biotechnology development trends, analysis statistical data of innovative companies and enterprises, as well as refinement way specialty. Also reviewing biotechnology sector, its classification, identifying product value chain models alongside their management tools. Performing analysis of biotechnology sector in Europe and Lithuania. Evaluating of innovativeness indicators and explanation of trends. Based on the theoretical aspects of value chain improvement, an expert survey is conducted, which results allows to explain product value chain trends in the biotechnology sector. After examination of the theoretical and practical aspects of process factors, a model for improvement is presented. In addition, conducting the research of literature, statistical and expert survey analysis helps to provide solid scientifically proven conclusions and suggestions. Structure: introduction, 3 parts, conclusions and suggestions, references. Thesis consist of: 76 p. text without appendixes, 39 pictures, 6 tables, 85 bibliographical entries. Appendixes included. | eng |
dc.format | PDF | |
dc.format.extent | 93 p. | |
dc.format.medium | tekstas / txt | |
dc.language.iso | lit | |
dc.rights | Prieinamas tik institucijos intranete | |
dc.source.uri | https://talpykla.elaba.lt/elaba-fedora/objects/elaba:80653152/datastreams/MAIN/content | |
dc.subject | 00 - Klasifikacija netaikoma / Classification does not apply | |
dc.title | Produktų vertės kūrimo grandinių tobulinimas biotechnologijų sektoriaus įmonėse | |
dc.title.alternative | Improving product value chains in biotechnology companies | |
dc.type | Magistro darbas / Master thesis | |
dcterms.references | 0 | |
dc.type.pubtype | ETD_MGR - Magistro darbas / Master thesis | |
dc.contributor.institution | Vilniaus Gedimino technikos universitetas | |
dc.subject.lt | Biotechnologijos | |
dc.subject.lt | vertės kūrimo grandinės | |
dc.subject.lt | inovacijos | |
dc.subject.en | biotechnology | |
dc.subject.en | value chain | |
dc.subject.en | innovation | |
dc.identifier.elaba | 80653152 | |