Rodyti trumpą aprašą

dc.contributor.authorStravinskaitė, Monika
dc.date.accessioned2023-09-18T09:10:32Z
dc.date.available2023-09-18T09:10:32Z
dc.identifier.urihttps://etalpykla.vilniustech.lt/handle/123456789/110826
dc.description.abstractAnotacija Baigiamajame magistro darbe nagrinėjama produktų vertės kūrimo grandinių tobulinimo specifika biotechnologijų sektoriaus įmonėse. Tiriamos biotechnologijų sektoriaus plėtros tendencijos, naginėjama inovacinių įmonių statistika ir vertės kūrimo grandinių tobulinimo ypatybės. Apžvelgiamas biotechnologijų sektorius, jo klasifikacija, išaiškinami produktų vertės kūrimo grandinių modeliai, jų valdymo įrankiai. Atliekama biotechnologijų sektoriaus Lietuvoje ir Europoje analizė. Vertinami inovatyvumo rodikliai, aiškinamos tendencijos. Remiantis teoriniais vertės kūrimo grandinės tobulinimo aspektais atliekama ekspertų apklausa, kurios rezultatų analizė aiškina produktų vertės kūrimo grandinių tobulinimo tendencijas biotechnologijų sektoriuje. Išnagrinėjus teorinius ir praktinius produktų vertės kūrimo grandinių biotechnologijų sektoriuje veiksnių aspektus, pateikiamas produktų vertės kūrimo grandinės tobulinimo modelis. Atlikus mokslinės literatūros, statistinių duomenų ir ekspertų apklausos analizes pateikiamos išvados ir siūlymai. Darbą sudaro 6 dalys: įvadas, 3 skyriai, išvados ir siūlymai, literatūros sąrašas. Darbo apimtis – 76 p. teksto be priedų, 39 iliustr., 6 lent., 85 bibliografiniai šaltiniai. Atskirai pridedami darbo priedai.lit
dc.description.abstractAnnotation Master thesis overlooks production quality creation chains’ improvement specifications, researches biotechnology development trends, analysis statistical data of innovative companies and enterprises, as well as refinement way specialty. Also reviewing biotechnology sector, its classification, identifying product value chain models alongside their management tools. Performing analysis of biotechnology sector in Europe and Lithuania. Evaluating of innovativeness indicators and explanation of trends. Based on the theoretical aspects of value chain improvement, an expert survey is conducted, which results allows to explain product value chain trends in the biotechnology sector. After examination of the theoretical and practical aspects of process factors, a model for improvement is presented. In addition, conducting the research of literature, statistical and expert survey analysis helps to provide solid scientifically proven conclusions and suggestions. Structure: introduction, 3 parts, conclusions and suggestions, references. Thesis consist of: 76 p. text without appendixes, 39 pictures, 6 tables, 85 bibliographical entries. Appendixes included.eng
dc.formatPDF
dc.format.extent93 p.
dc.format.mediumtekstas / txt
dc.language.isolit
dc.rightsPrieinamas tik institucijos intranete
dc.source.urihttps://talpykla.elaba.lt/elaba-fedora/objects/elaba:80653152/datastreams/MAIN/content
dc.subject00 - Klasifikacija netaikoma / Classification does not apply
dc.titleProduktų vertės kūrimo grandinių tobulinimas biotechnologijų sektoriaus įmonėse
dc.title.alternativeImproving product value chains in biotechnology companies
dc.typeMagistro darbas / Master thesis
dcterms.references0
dc.type.pubtypeETD_MGR - Magistro darbas / Master thesis
dc.contributor.institutionVilniaus Gedimino technikos universitetas
dc.subject.ltBiotechnologijos
dc.subject.ltvertės kūrimo grandinės
dc.subject.ltinovacijos
dc.subject.enbiotechnology
dc.subject.envalue chain
dc.subject.eninnovation
dc.identifier.elaba80653152


Šio įrašo failai

Thumbnail

Šis įrašas yra šioje (-se) kolekcijoje (-ose)

Rodyti trumpą aprašą