Show simple item record

dc.contributor.authorKretavičius, Justinas
dc.contributor.authorKurtinaitienė, Bogumila
dc.contributor.authorŽukauskaitė, Justina
dc.date.accessioned2023-09-18T20:14:05Z
dc.date.available2023-09-18T20:14:05Z
dc.date.issued2010
dc.identifier.issn1392-0227
dc.identifier.other(BIS)LBT02-000045306
dc.identifier.urihttps://etalpykla.vilniustech.lt/handle/123456789/147929
dc.description.abstractGrikių medus pasižymėjo didžiausiu, rapsų - mažiausiu pajėgumu neutralizuoti laisvuosius radikalus. Nustatyta, kad grikių meduje labiausiai antioksidacinis aktyvumas (AA) pasireiškia per pirmąją reakcijos minutę, tuo tarpu mažesnio AA medaus reakcija su laisvaisiais radikalais vyksta tolygiau ir lėčiau. Apskaičiuotos koreliacijos tarp šių fizikinių cheminių rodiklių ir medaus antioksidantinio aktyvumo. Rasta teigiama koreliacija tarp medaus AA ir HMF, spalvos ir laktoninio rūgštingumo, nereikšminga tarp AA ir diatazės kiekio, ir neigiama koreliacija tarp AA ir medaus pH.lit
dc.description.abstractThe buckwheat honey shown highest antioxidant capacity, rape - lowest value. Correlations between the above mentioned physicochemical parameters and honey antioxidant capacity were calculated. The following correlations were established: positive correlations between honey antioxidant capacity and HMF, colour and lactonic acidity; insignificant correlation between antioxidant capacity and diastase amount and a negative correlation between antioxidant capacity and honey pH.eng
dc.format.extentp. 22-28
dc.format.mediumtekstas / txt
dc.language.isolit
dc.relation.isreferencedbyIndex Copernicus
dc.relation.isreferencedbyCAB Abstracts
dc.titleSkirtingų medaus rūšių antioksidacinės savybės
dc.typeStraipsnis kitame recenzuotame leidinyje / Article in other peer-reviewed source
dcterms.references20
dc.type.pubtypeS4 - Straipsnis kitame recenzuotame leidinyje / Article in other peer-reviewed publication
dc.contributor.institutionLietuvos agrarinių ir miškų mokslų centro filialas Žemdirbystės institutas
dc.contributor.institutionBiochemijos institutas
dc.contributor.institutionVilniaus Gedimino technikos universitetas
dc.subject.researchfieldA 001 - Agronomija / Agronomy
dc.subject.ltMedus
dc.subject.ltAntioksidantai
dc.subject.ltHMF
dc.subject.ltSpalvos intensyvumas
dc.subject.ltLaktoninis rūgštingumas
dc.subject.ltDiastazė
dc.subject.enHoney
dc.subject.enAntioxidants
dc.subject.enHMF
dc.subject.enColour intensity
dc.subject.enLactone acidity
dcterms.sourcetitleMaisto chemija ir technologija
dc.description.issueNr. 2
dc.description.volumeT. 44
dc.identifier.elaba5936625


Files in this item

FilesSizeFormatView

There are no files associated with this item.

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record