Darbo našumo didinimo galimybės pramonės įmonėse taikant informacines sistemas
Abstract
Darbo našumas ir kokybė yra neatsiejami gamybos proceso rodikliai. Vienam iš šių veiksnių esant prastam, kuomet gaminama našiai, bet nekokybišką produkciją, arba priešingai, įmonės dirba nuostolingai. Dėl šios priežasties būtina minėtus kriterijus išlaikyti lygiaverčius ir juos tobulinti, šiuo atveju diegiant informacines sistemas. Šiame darbe aptarta darbo našumo, kokybės ir informacinių sistemų svarba, ištirti pagrindiniai veiksniai, nuo kurių priklauso darbo našumas ir kokybė, informacinių sistemų veikimas ir naujų diegimo galimybės. Išnagrinėjus gautus rezultatus ir juos aptarus, pasiūlytas kompleksinis duonos gamybos proceso darbo našumo gerinimo būdas diegiant informacines sistemas, orientuojantis į tai, kaip ir kokiu būdu tai galima padaryti efektyviausiai. Nustatyta,kad remiantis pateiktais pasiūlymais ir darbo rezultatais, darbo našumo lygis įmonėse padidėtų, panaudojant kompleksinį metodą,kuomet naudingai ir tinkamai paskirstomas darbo laikas ir vykdomas efektyvus planavimas, įmonių konkurencingumas rinkoje išauga.Darbo apimtis – 62 p. teksto be priedų, 37 iliustr., 4 lentelės, 28 šaltiniai. Atskirai pridedami darbo priedai. Labour productivity and quality is the main part of manufacturing. When one of these parameters is in low, then the company operating in loss. For this reason already mentioned factors should be in high level, but equal to each other. This work presents importance of labour productivity, quality and information systems, connection between all these parameters and opportunities for productivity increasing with information systems support in industrial enterprises. After analyzing the rezults of large bread companies manufacturing process, prepared an offer how to improve labour productivity. Based on the rezults, the best way to improve labour productivity is to use combined decision. Scope of work: 62 pages of text without annex, 37 pictures, 4 tables, 28 references. Annex is added separately.