Maisto pramonės įmonių gamybos efektyvumo vertinimas žiedinės ekonomikos kontekste
Santrauka
Baigiamajame magistro darbe nagrinėjamas žiedinės ekonomikos principų taikymo efektyvumo vertinimas. Išnagrinėta gamybos samprata ir gamybos efektyvumo vertinimo aspektai ir apibendrinti pagrindiniai žiedinės ekonomikos principai ir jos vertinimo rodikliai. Buvo atliekamas maisto pramonės plėtros tendencijų ir efektyvumo vertinimo praktikų tyrimas žiedinės ekonomikos plėtros sąlygomis. Atliekant aprašomąją bei koreliacine regresinę statistikos analizę ir ekspertinį tyrimą, buvo vertinami maisto pramonės ir žiedinės ekonomikos principų taikymo rodikliai ir juos sąlygojantys veiksniai. Taikant koreliacinę regresinę analizę buvo ieškoma jų tarpusavio priklausomybė. Išanalizavus ir susisteminus nagrinėtą medžiagą, buvo sudarytas įmonių, taikančių žiedinės ekonomikos principus, veiklos efektyvumo vertinimo modelis. In the final master's thesis the evaluation of the effectiveness by applicating the principles of the circular economy was examined. The concept of production and aspects of production efficiency evaluation were analyzed and the main principles of the circular economy and its evaluation indicators were summarized. A research of food industry development trends and efficiency evaluation practices in the conditions of circular economy development was conducted. The indicators of application of the principles of food industry and circular economy and the factors determining them were assessed during the descriptive and correlation regression statistical analysis and the expert study. Correlation regression analysis was used to look for their interdependence. After analyzing and systematizing the material, a model for evaluating the efficiency of companies applying the principles of circular economy was developed