• Lietuvių
    • English
  • Lietuvių 
    • Lietuvių
    • English
  • Prisijungti
Peržiūrėti įrašą 
  •   DSpace pagrindinis
  • Mokslinės publikacijos (PDB) / Scientific publications (PDB)
  • Konferencijų publikacijos / Conference Publications
  • Konferencijų pranešimų santraukos / Conference and Meeting Abstracts
  • Peržiūrėti įrašą
  •   DSpace pagrindinis
  • Mokslinės publikacijos (PDB) / Scientific publications (PDB)
  • Konferencijų publikacijos / Conference Publications
  • Konferencijų pranešimų santraukos / Conference and Meeting Abstracts
  • Peržiūrėti įrašą
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Preparation and physicochemical characteristics of nisin-loaded pectin nanoparticles

Thumbnail
Data
2015
Autorius
Sereikaitė, Jolanta
Kavleiskaja, Tatjana
Čirkovas, Andrejus
Mačiulytė, Sandra
Stanevičienė, Ramunė
Budrienė, Saulutė
Servienė, Elena
Metaduomenys
Rodyti detalų aprašą
Santrauka
Nisin is a small cationic peptide composed of 34 amino acid residues. It exhibits a wide spectrum antimicrobial activity against Gram-positive bacteria and is suitable for food preservation. In order to protect nisin from the interaction with food components and to ensure the stability of antimicrobial peptide during food processing and storage period, the nisin-loaded pectin nanoparticles were prepared in the simple and low cost way based on the complexation method. For nanoparticles preparation, three types of pectin with different degree of esterification were used. Nisin loading efficiency was dependent on the pH value of solution and on the degree of pectin esterification. The hydrodynamic radius of nanoparticles was determined, and zeta-potential was measured. The experiments showed that for the complex formation between peptide and pectin, both electrostatic and hydrophobic interactions were important. Nisin-loaded pectin nanoparticles exhibited antimicrobial activity. Nisin-loaded pectic acid nanoparticles were identified as the most suitable and perspective to be used in food industry as an anti-microbial system.
Paskelbimo data (metai)
2015
URI
https://etalpykla.vilniustech.lt/handle/123456789/114233
Kolekcijos
  • Konferencijų pranešimų santraukos / Conference and Meeting Abstracts [3431]

 

 

Naršyti

Visame DSpaceRinkiniai ir kolekcijosPagal išleidimo datąAutoriaiAntraštėsTemos / Reikšminiai žodžiai InstitucijaFakultetasKatedra / institutasTipasŠaltinisLeidėjasTipas (PDB/ETD)Mokslo sritisStudijų kryptisVILNIUS TECH mokslinių tyrimų prioritetinės kryptys ir tematikosLietuvos sumanios specializacijosŠi kolekcijaPagal išleidimo datąAutoriaiAntraštėsTemos / Reikšminiai žodžiai InstitucijaFakultetasKatedra / institutasTipasŠaltinisLeidėjasTipas (PDB/ETD)Mokslo sritisStudijų kryptisVILNIUS TECH mokslinių tyrimų prioritetinės kryptys ir tematikosLietuvos sumanios specializacijos

Asmeninė paskyra

PrisijungtiRegistruotis