• Lietuvių
    • English
  • Lietuvių 
    • Lietuvių
    • English
  • Prisijungti
Peržiūrėti įrašą 
  •   DSpace pagrindinis
  • Mokslinės publikacijos (PDB) / Scientific publications (PDB)
  • Moksliniai ir apžvalginiai straipsniai / Research and Review Articles
  • Straipsniai Web of Science ir/ar Scopus referuojamuose leidiniuose / Articles in Web of Science and/or Scopus indexed sources
  • Peržiūrėti įrašą
  •   DSpace pagrindinis
  • Mokslinės publikacijos (PDB) / Scientific publications (PDB)
  • Moksliniai ir apžvalginiai straipsniai / Research and Review Articles
  • Straipsniai Web of Science ir/ar Scopus referuojamuose leidiniuose / Articles in Web of Science and/or Scopus indexed sources
  • Peržiūrėti įrašą
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Impact of pectin esterification on the antimicrobial activity of nisin-loaded pectin particles

Thumbnail
Data
2017
Autorius
Kavleiskaja, Tatjana
Stanevičienė, Ramunė
Lukša, Juliana
Servienė, Elena
Sereikaitė, Jolanta
Metaduomenys
Rodyti detalų aprašą
Santrauka
The relationship between pectin structure and the antimicrobial activity of nisin-loaded pectin particles was examined. The antimicrobial activity of five different nisin-loaded pectin particles, i.e., nisin-loaded high methoxyl pectin, low methoxyl pectin, pectic acid, dodecyl pectin with 5.4 and 25% degree of substitution were tested in the pH range of 4.0–7.0 by agar-diffusion assay and agar plate count methods. It was found that the degree of esterification of carboxyl group of galacturonic acid in pectin molecule is important for the antimicrobial activity of nisin-loaded pectin particles. Nisin-loaded particles prepared using pectic acid or the pectin with low degree of esterification exhibit higher antimicrobial activity than nisin-loaded high methoxyl pectin particles. Pectins with free carboxyl groups or of low degree of esterification are the most suitable for particles preparation. Moreover, nisin-loaded pectin particles were active at close to neutral or neutral pH values. Therefore, they could be effectively applied for food preservation.
Paskelbimo data (metai)
2017
URI
https://etalpykla.vilniustech.lt/handle/123456789/117494
Kolekcijos
  • Straipsniai Web of Science ir/ar Scopus referuojamuose leidiniuose / Articles in Web of Science and/or Scopus indexed sources [7946]

 

 

Naršyti

Visame DSpaceRinkiniai ir kolekcijosPagal išleidimo datąAutoriaiAntraštėsTemos / Reikšminiai žodžiai InstitucijaFakultetasKatedra / institutasTipasŠaltinisLeidėjasTipas (PDB/ETD)Mokslo sritisStudijų kryptisVILNIUS TECH mokslinių tyrimų prioritetinės kryptys ir tematikosLietuvos sumanios specializacijosŠi kolekcijaPagal išleidimo datąAutoriaiAntraštėsTemos / Reikšminiai žodžiai InstitucijaFakultetasKatedra / institutasTipasŠaltinisLeidėjasTipas (PDB/ETD)Mokslo sritisStudijų kryptisVILNIUS TECH mokslinių tyrimų prioritetinės kryptys ir tematikosLietuvos sumanios specializacijos

Asmeninė paskyra

PrisijungtiRegistruotis