dc.contributor.author | Melvydas, Vytautas Boleslovas | |
dc.contributor.author | Gedminienė, Genovaitė | |
dc.contributor.author | Jarmalaitė, Ieva | |
dc.contributor.author | Čapukoitienė, Brigita | |
dc.contributor.author | Nemceva, Diana | |
dc.date.accessioned | 2023-09-18T19:33:59Z | |
dc.date.available | 2023-09-18T19:33:59Z | |
dc.date.issued | 2006 | |
dc.identifier.issn | 1392-0146 | |
dc.identifier.other | (BIS)VGT02-000012474 | |
dc.identifier.uri | https://etalpykla.vilniustech.lt/handle/123456789/140854 | |
dc.description.abstract | We have analyzed S. cerevisiae Rom K-100, M437, 4+, 18M, 20K++, K+ob and the newly discovered IIx31, III.2, Spanguolė yeast strains which are promising to use in alimentary (wine) industry, their efficiency of secrete killer toxin K2, and the reference strains. We studied the enzymatic potential of these strains and their influence on apple juice fermentation. We found that 20K++, IIx31 strains were more promising in alimentary industry and strains 4+, III.2, Spanguolė could be used in the production of ethanol in other industries. The other strains require more detailed study. The Rom K-100, III.2, K+ob, 4+, IIx31 and 20K++ strains had a good resistance (18%) to ethanol. | eng |
dc.description.abstract | Šiame darbe tirtos etanolio pramonei perspektyvių mielių S.cerevisiae Rom K-100, M437, 4+, 18M, 20K++, K+ob ir naujai paieškos būdu atrastų IIx31, III.2, „Spanguolė“ kamienų rauginimo galimybės bei poveikis obuolių sulčių fermentacijos proceso kokybei. Nustatyta, kad ypač perspektyvūs obuolių sulčių rauginimui yra 20K++, IIx31, kurie galėtų būti naudojami vyno pramonėje; 4+, III.2 ir „Spanguolė“ kamienai galėtų tikti etanolio, skirto ne maisto reikmėms, gamybai. Didžiausia alkoholio tolerancija (18%) pasižymi Rom K-100, III.2, K+ob, 4+, IIx31 ir 20K++ mielių kamienai. | lit |
dc.format.extent | p. 63-66 | |
dc.format.medium | tekstas / txt | |
dc.language.iso | eng | |
dc.relation.isreferencedby | Zoological Record | |
dc.relation.isreferencedby | VINITI | |
dc.relation.isreferencedby | CAB Abstracts | |
dc.relation.isreferencedby | ISI Master Journal List | |
dc.source.uri | http://mokslozurnalai.lmaleidykla.lt/publ/1392-0146/2006/3/Bio_063_066.pdf | |
dc.title | Initial analysis of highly competitive yeast strains promising for ethanol industry | |
dc.title.alternative | Etanolo pramonei perspektyvių mielių, pasižyminčių padidintu konkurencingumu, pradinė analizė | |
dc.type | Straipsnis kitoje DB / Article in other DB | |
dcterms.references | 12 | |
dc.type.pubtype | S3 - Straipsnis kitoje DB / Article in other DB | |
dc.contributor.institution | Botanikos institutas | |
dc.contributor.institution | Vilniaus Gedimino technikos universitetas | |
dc.contributor.institution | Nacionalinė veterinarijos laboratorija | |
dc.contributor.faculty | Fundamentinių mokslų fakultetas / Faculty of Fundamental Sciences | |
dc.subject.researchfield | N 010 - Biologija / Biology | |
dc.subject.researchfield | N 004 - Biochemija / Biochemistry | |
dc.subject.en | Saccharomyces cerevisiae | |
dc.subject.en | Yeast | |
dc.subject.en | Killer strain | |
dc.subject.en | Fermentation | |
dc.subject.en | Ethanol tolerance | |
dc.subject.en | Competitive ability | |
dcterms.sourcetitle | Biologija | |
dc.description.issue | Nr. 3 | |
dc.publisher.name | Lietuvos mokslų akademijos leidykla | |
dc.publisher.city | Vilnius | |
dc.identifier.doi | LBT02-000021490 | |
dc.identifier.elaba | 3739051 | |