A comparison of some thermodynamic quantities for hydrocarbons and mercaptans
Data
2002Autorius
Birmantas, Jonas
Laukaitis, Antanas
Blynas, Juozas Justinas
Metaduomenys
Rodyti detalų aprašąSantrauka
Empirical equations were derived for determining the dependency of formation enthalpy,entropy and heat capacity on the number of carbon atoms present in the molecule for hydracarbons and mercaptans. It was shown that particular care should be taken to calculations of enthalpy and entropy values at respective temperatures,especially when Gibbs energy and equilibrium constant values are calculated, because the formation enthalpy values of organic sulfur compounds suddenly decrease in the 700-800 K temperature interval. Pateiktos angliavandenilių bei tiolių susidarymo entalpijų, entropijų, molinės šilumos ir molinės šilumos koeficientų verčių proklausomybės nuo anglies atomų skaičiaus molekulėje empirinės formulės. Parodyta, kad literatūroje pateikta formulė molinės šilumos koeficientų vertėms, esant skirtingoms temperatūroms, apskaičiuoti priklauso nuo pasirinktos temperatūros verčių.Kadangi sieros vandenilio ir organinių sieros junginių susidarymo entalpijų vertės staigiai sumažėja 700-800 K temperatūrų intervale, apskaičiuojant reakcijų, kuriose dalyvauja šie junginiai, Gibso energiją ir pusiausvyros konstantų vertes, būtina naudotis iš anksto nustatytomis šių junginių entalpijų ir entropijų vertėmis esant atitinkamoms temperatūroms.