Now showing items 1-6 of 6

    • Antimikrobinio peptido iš Pediococcus acidilactici JEM-1 savybių tyrimas 

      Rastenienė, Augustė
      Šiame baigiamajame magistro darbe buvo tiriamas antimikrobinis peptidas, kurį gamina Pediococcus acidilactici JEM-1 bakterijos. Pirmiausia buvo tobulintas šio bakteriocino gryninimo būdas iš bakterijų kultivavimo terpės, ...
    • Glicerolio biojutiklio kūrimas ir tyrimas 

      Ramonas, Eimantas
      Glicerolis susidaro fermentacijos ir biodyzelino gamybos metu, jis taip pat naudojamas kaip maisto priedas bei yra aptinkamas žinduolių kraujyje. Norint kontroliuoti biotechnologinius procesus, įvertinti įvairių produktų ...
    • Grybinių hidrofobinų nustatymas ir apibūdinimas 

      Danytė, Andrijana (2022)
      Hidrofobinai yra unikaliomis savybėmis pasižymintys baltymai, sudaryti iš maždaug 70– 130 aminorūgščių ir savo sandaroje turintys visai hidrofobinų šeimai būdingus 8 cisteinus, sujungtus 4 disulfidiniais ryšiais. Pagrindinė ...
    • Mikroorganizmų panaudojimas savaime išgyjančio betono gamyboje 

      Ivaškė, Augusta
      Plyšių susidarymas yra dažnas reiškinys betoninėse konstrukcijose. Dėl mikroplyšių padidėjęs pralaidumas gali žymiai sumažinti betono konstrukcijų ilgaamžiškumą. Tai gali atsitikti dėl agresyvių medžiagų patekimo rizikos. ...
    • Skirtingo krūvio nizino dalelių sintezė ir tyrimas 

      Pachaleva, Jolita (2021)
      Nizino panaudojimas maisto konservavimui yra apribotas dėl jo sąveikos su įvairiomis medžiagomis, esančiomis maisto sudėtyje ir silpninančiomis jo bakteriocidinį poveikį. Šiai problemai išspręsti gali būti naudojamas ...
    • Trikomponenčių beta-karotenu įkapsuliuotų dalelių sintezė ir tyrimas 

      Celitan, Enrika
      Magistro darbo metu atlikta β-karoteno ir 2-hidroksipropil-β-ciklodekstrino įtarpos kompleksų sintezė. Gauti kompleksai papildomai dengti skirtingo tipo pektinais: pektino rūgštimi, žemo esterifikacijos laipsnio arba aukšto ...