Ne pelno siekiančio dietinio maitinimo įstaigos gamybos personalo poreikio planavimo būtinumas
Abstract
Autorius savo moksliniame straipsnyje pateikia nuomonę apie dietinio maitinimo įstaigos gamybinio personalo poreikio planavimo vietą darbo su personalu sistemoje, remiantis tyrimų duomenimis, taip pat čia atskleidžiamas gamybinio personalo poreikio planavimo būtinumas bei išsamiai apibūdinami būtinumą sąlygojantys kiti gamybinio personalo poreikio planavimo aspektai ne pelno siekiančiose dietinio maitinimo įstaigose. Straipsnyje nagrinėjamas personalo poreikio planavimas keliais aspektais. Autorius plačiau nagrinėja klausimus apie gamybos personalo poreikio planavimo sampratą ir būtinumą, apie pareigybės ir personalo sampratų skirtumus, pagrindžia siūlomos personalo planavimo metodikos tinkamumą, išdėsto gamybos darbuotojų skaičiaus pagrindimo metodiką ne pelno siekiančiose dietinio maitinimo įstaigose, apibūdina gamybos personalo kvalifikaciją, pateikia rekomendacijas, kaip panaudoti gamybos darbuotojų gabumus ir sugebėjimus, pateikia kai kurias išvadas.. The planning of manpower demand is of great necessity for the non-profit-making organizations of dietic catering. The article suggests methodology for planning personnel demand, which effectiveness was verified by different business and which was completely proved out. [...].