• Lietuvių
    • English
  • English 
    • Lietuvių
    • English
  • Login
View Item 
  •   DSpace Home
  • Mokslinės publikacijos (PDB) / Scientific publications (PDB)
  • Konferencijų publikacijos / Conference Publications
  • Konferencijų straipsniai / Conference Articles
  • View Item
  •   DSpace Home
  • Mokslinės publikacijos (PDB) / Scientific publications (PDB)
  • Konferencijų publikacijos / Conference Publications
  • Konferencijų straipsniai / Conference Articles
  • View Item
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Acto kvapo mažinimas maisto gamybos metu naudojant biofiltrus

Thumbnail
Date
2015
Author
Choroševič, Edgar
Baltrėnas, Pranas
Marčiulaitienė, Eglė
Metadata
Show full item record
Abstract
Nagrinėjamas biologinio oro valymo irenginys, mažinantis kvapų koncentracijas užterštame oro sraute. Biofiltro veikimo principas yra gana paprastas. Užterštas oras leidžiamas per porėtasias medžiagas, kurios dažniausiai yra sudarytos iš komposto, durpių, lapų, šiaudų, medienos drožlių ar jų mišinių ir kitų porėtųjų medžiagu. Biofiltruose naudojami mikroorganizmai, suskaidantys LOJ ir oksiduojantys neorganines dujas bei garus i bekvapius junginius, t. y. anglies dioksida ir vandenį. Bakterijos auga ant inertiškos terpės, kurioje sudaromos palankios salygos kvapiuju dujų ir bakterijų sąveikai. Atlikti tyrimai, kuriais siekiama įvertinti acto kvapo šalinimo efektyvumą. Naudojant organinės ir dirbtinės kilmės įkrovas, pasiektas didžiausias išvalymo efektyvumas – 97 %, kai įkrovos frakcija yra 18–35 mm, drėgnis – 58 %, aerodinaminis pasipriešinimas – 21 Pa, oro srauto greitis – 0,10 m/s, temperatūra – 30 °C.
 
In the current paper, the focus is on a biological air purification device which reduces odor concentrations in polluted air stream. The operating principle of the biofilter is quite simple: the polluted air passes through a porous material, which is mostly made up of compost, peat, leaves, straw, wood shavings or mixtures thereof, and other porous materials. The biofilter contains microorganisms that decompose VOC's and oxidise organic gases and vapors into odorless compounds like carbon dioxide and water. This research examines the efficiency of vinegar odor removal using different bio-load. The maximum – 97% –efficiency was achieved by using organic and unnatural loads when the charge fraction is 18–35 mm, moisture content amounts to 58%, the aerodynamic drag is 21 Pa, the air speed – 0.10 m / s, temperature – 30 °C. It is likely that this mixture of loads will be durable.
 
Issue date (year)
2015
URI
https://etalpykla.vilniustech.lt/handle/123456789/113556
Collections
  • Konferencijų straipsniai / Conference Articles [15192]

 

 

Browse

All of DSpaceCommunities & CollectionsBy Issue DateAuthorsTitlesSubjects / KeywordsInstitutionFacultyDepartment / InstituteTypeSourcePublisherType (PDB/ETD)Research fieldStudy directionVILNIUS TECH research priorities and topicsLithuanian intelligent specializationThis CollectionBy Issue DateAuthorsTitlesSubjects / KeywordsInstitutionFacultyDepartment / InstituteTypeSourcePublisherType (PDB/ETD)Research fieldStudy directionVILNIUS TECH research priorities and topicsLithuanian intelligent specialization

My Account

LoginRegister