Greitai užšaldytų ir šaldytų produktų kokybės vertinimas
Santrauka
Šaldyti produktai – tai tokie produktai, kurių laikymui reikalinga temperatūra, žemesnė nei kambario, tačiau didesnė
nei –1 ºC, o greitai užšaldyti – tokie, kurie buvo užšaldyti greitojo šaldymo būdu bei nuolat palaiko galutinę produkto
temperatūrą (po terminės stabilizacijos) visuose taškuose yra minus 18 ºC arba žemesnė, ir parduodami nurodant šią jų apdorojimo
ypatybę. Tolimesnė šios vežimo srities sėkmė priklauso nuo efektyvaus vadinamosios „šalčio grandinės“ (ang. Cold
chain) valdymo, t. y. nuo produkto paruošimo transportavimui, tinkamos temperatūros laikymo transportavimo metu, produktų
paskirstymo klientui bei tinkamų sąlygų parinkimo šių produktų sandėliavimui. Šių produktų transportavimo bei paskirstymo
grandis yra itin svarbi užtikrinant produkto kokybę ir pagrindinė priemonė išlaikyti produktus kokybiškus yra temperatūros
kontrolė, kiekviename „šalčio grandinės“ taške.